| Tytuł: | Długotrwałe \\\\\\\\\\\\ |
| Autor: | darek 3.3.2011, 09:43 |
| witam wszystkich i bardzo proszę o pomoc, może ktoś z Was był kiedyś w podobnej sytuacji co ja. Od jakiegoś roku (na przełomie sierpnia/września) ciągle mam takie objawy: podwyższona temperatura(ok. xxx-xxx), ból gardła, powiększone węzły podżuchwowe, ogólne zmęczenie i do tego osłabiebienie. Myślałem, że to przeziębienie (bo dokładnie takie są objawy, czuję się tak, jakbym był przeziębiony), ale to utrzymuje się już rok! Już na prawdę nie mam siły, lekarze rozkładają ręce, zalecili rutynowe badania, na których nic specjalnego nie wyszło. Wiem, że są gorsze schorzenia, ale nie daję już rady normalnie funkcjonować cały czas będąc \\\"przeziębiony\\\". Proszę o pomoc, jakieś nakierowanie, może zrobić jakieś badania. | |
| Autor: | rafał 3.3.2011, 14:18 |
| witam odkąd tylko pamiętam jestem przeziębiony :( nawet pozbyłem się migdałków, myślałem, że to one mogą powodować... Niestety po wycięciu dalej jest to samo. czy jest ktoś kto mi może pomóc? katar mam okrągły rok, osadza się mi w gardle. Te wszystkie aerozole pomagają tylko jak ich używam. Po kilku godzinach dalej mam katar, a przecież nie można cały czas używać kropli, bądź żelów do nosa. | |
| Autor: | 4.3.2011, 08:28 |
| no tak gorączka, bóle ja na takie objawy zawsze biorę Pyralginę i ona mi pomaga, ale jeżeli objawy utrzymują się dłużej to idę do lekarza i wtedy on decyduje o dalszym leczeniu. A wam polecam zrobić kompleksowe badania żeby sprawdzić co to jest pozdrawiam i życzę zdrowia | |
| Autor: | sndra 4.3.2011, 11:09 |
| oj prawda kiedyś i dziś pyralgina jest dla mnie niezastąpiona przy praktycznie wszystkich bólach i gorączce polecam | |
| Autor: | agata 7.3.2011, 08:28 |
| Witam Udaj się na badania krwi - morfologia z rozmazem. No i koniecznie wizyta u hematologa. Niestety tak może się objawiać bialaczka bądź chłoniak. Ale nie martw się to tylko moje przypuszczenia. | |
| Autor: | darek 7.3.2011, 12:57 |
| na szczęście okazało się, że to długotrwałe osłabienie organizmu muszę pobrać witaminy i powinno wszystko wrócić do normy | |
| Autor: | PiNqLa 15.4.2011, 19:39 |
| od lutego co chwile łapie mnie jakas infekcja. najpierw zapalenie tchawicy , pózniej zapalenie zatok a teraz znowu cos xxx strasznie osłxxx mogę nic przez gardło przełknąć strasznie mnie xxx mi tylko przepisuja antybiotyki,witaminy a mój zołądek ma już ich dość!! idę w poniedziałek do kolejnego lekarza po skierowanie na badania krwi mimo iż niedawno te badania robiłam ale wyniki nic nie wykazały,zaniepokoiło mnie to ze coraz wiecej osób mówi ze jestem okropnie blada. bardzo sie boje ze to moze być coś poważnego. | |

Grypa jest chorobą zakaźna układu oddechowego, którą wywołują wirusy grypy. Grypą zarażamy się drogą kropelkową. Bardzo często jest ona mylona ze zwykłym przeziębieniem, ponieważ posiada bardzo podobne objawy do zwykłego przeziębienia.
Profilaktyka
Profilaktyka opiera się na zapobieganiu chorobie oraz jak najszybszym zdiagnozowaniu jej. Można ją podzielić na kilka faz. Pierwsza z nich polega na zaszczepieniu odpowiednich nawyków skłaniających do prowadzeniu zdrowego trybu życia.