Przeziębienie

przeziebienie_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • no coz podobno najlepiej jest sie wygrzac i wypocic nasowa sie tylko pytanie... samemu? ...(więcej)
  • mleczko ugotowane a do tego zółtko i miód, ciela pierzynka no i jeszcze przydalby sie ktos do ogrzania :P ...(więcej)
  • mozesz dzieciaczka nasmarowac mascia typu WICK,stopki,klatke piersiowa i plecki,chociaz ja osobiscie radzilabym isc z takim maluchem do lekarza,u dzieci choroba szybciutko postepuje...(więcej)
  • od lutego co chwile łapie mnie jakas infekcja. najpierw zapalenie tchawicy , pózniej zapalenie zatok a teraz znowu cos xxx strasznie osłxxx mogę nic przez gardło przełknąć strasznie mnie xxx m...(więcej)
  • powodzenia... Lepiej czosnek i cebulę jedz a nie cukier....(więcej)
  • co polecicie na przeziębienie jakiś czosnek czy co? Jak się uodparniać co brać by nie zachorować. Napiszcie ci na was działa. Dzięki za wszystkie informacje....(więcej)
  • Witam mam problem z częstym osłabieniem/ przeziebieniami. Najczęściej taki stan pojawia się u mnie, gdy mało śpię a później muszę gdzieś wyjść. Później pojawiają się pierwsze objawy ...(więcej)
  • jestem dopiero 6 tygodniu a dopadło mnie jakies przeziębienie, mam katar i boli mnie gardło. Napiszcie mi prawde czy to moze miec wpyw na rozwój dzidzi - przeziębienie w tak wczesnym okresie ciÄ...(więcej)

Forum -> przeziębienie we wczesnej ciąży

Tytuł:przeziębienie we wczesnej ciąży
Autor:Lulka
13.9.2011, 16:38
jestem dopiero 6 tygodniu a dopadło mnie jakies przeziębienie, mam katar i boli mnie gardło. Napiszcie mi prawde czy to moze miec wpyw na rozwój dzidzi - przeziębienie w tak wczesnym okresie ciązy?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

przeziebienie_ciekawostki

Ciekawostki

Kaszel

Chrypka i kaszel szczekający. Ich objawami są duszności, świstanie w krtani oraz narastające uczucie niepokoju. Prawdopodobnie jest oznaką zapalenia krtani

Czy wiesz, że...

Grypa jest chorobą zakaźna układu oddechowego, którą wywołują wirusy grypy. Grypą zarażamy się drogą kropelkową. Bardzo często jest ona mylona ze zwykłym przeziębieniem, ponieważ posiada bardzo podobne objawy do zwykłego przeziębienia.

Polecamy

Profilaktyka
Profilaktyka opiera się na zapobieganiu chorobie oraz jak najszybszym zdiagnozowaniu jej. Można ją podzielić na kilka faz. Pierwsza z nich polega na zaszczepieniu odpowiednich nawyków skłaniających do prowadzeniu zdrowego trybu życia.

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.